Slider

Nieuws

22-09-2019

Taart!

Op zondag 22 september startten we met het 10e schooljaar van de Goudse Weekendschool!

Wat een mijlpaal! Samen met de leerlingen aten we er een taartje op.

Op de foto snijden een aantal leerlingen die die dag een proefles bezochten de taart aan.

Een fotograaf van de Goudse Post was daarbij aanwezig. Deze foto komt in de krant van 25 september.

09-09-2019

Nieuwe collega

Met plezier stellen we aan u voor onze nieuwe collega Esther van Pomeren! Esther is 1 september van start gegaan als coördinator/leerkracht. Een vliegende start kun je wel zeggen, want ondertussen heeft ze al veel basisscholen bezocht om leerlingen te attenderen op onze proeflessen en zet ze haar tanden in de lessen die ze gaat geven aan onze leerlingen van het tweede jaar.

Esther groeide op in Gouda, ging naar de Vrije School en studeerde vervolgens antropologie en theologie in Utrecht (specialisatie religieuze diversiteit en Islam). Na haar studie werkte ze ondermeer als projectleider onderwijs en ontwikkelde ze de methode ‘dialoog als burgerschaps-instrument’ voor docenten en een toolbox leerlingenparticipatie. Esther woonde vervolgens enkele jaren in Marokko (Marrakech) waar ze als docent aan de slag ging op een internationale school.

Ze beschrijft zichzelf als een bruggenbouwer en verbinder die actief strijdt tegen discriminatie en ongelijkheid. Haar droom is gelijke kansen voor ieder kind. Laat dat nu net de missie zijn van de Goudse Weekendschool! ūüôā

Welkom Esther!

14-07-2019

Afscheid coördinator/leerkracht Michelle den Edel

14-07-2019

Afscheid coördinator/
leerkracht
Michelle den Edel

Op zondag 14 juli beleefde Michelle den Edel haar laatste lesdag als coördinator/leerkracht van de Goudse Weekendschool. Michelle is vanaf de start in 2010 betrokken geweest bij de Goudse Weekendschool en bouwde zo mee aan het bouwwerk dat er nu staat. Iets om trots op te zijn!

Michelle heeft in al die jaren heel wat leerlingen begeleid. Met hart en ziel leerde ze de kinderen dat je veel kunt bereiken, als je maar een duidelijk doel hebt en je daarvoor in wilt zetten.

Na afloop van de laatste lesdag voor Michelle organiseerden we een Zoete Inval. Het werd een gezellig samenzijn met vrijwilligers, collega’s, oud-collega’s, oud-leerlingen, bestuursleden enz enz. Michelle werd uitgebreid in het zonnetje gezet door haar collega’s Nynke van den Brink en Linde Kuipers. Namens het bestuur sprak Cristel Wieman warme woorden. Een lijvig NegenjaarVerslag met bijdragen van vele betrokkenen en foto’s van de afgelopen jaren was een van de cadeaus en een mooi aandenken aan 9 jaar Goudse Weekendschool.

Het ga je goed Michelle!

11-04-2019

Leerlingen openen restaurant voor één dag

Afgelopen zondag openden de leerlingen van de Goudse Weekendschool een echt restaurant!! Als afsluiting van het blok Horeca, bedachten en bereidden onze eerstejaars een 3-gangen menu, dekten ze de tafels “zoals het hoort”, maakten ze menukaarten, namen ze bestellingen op en serveerden ze ze keurig uit voor de gasten. Ze lieten in alles zien dat ze veel geleerd hebben over Gastvrijheid tijdens de lesdagen Horeca. Super gedaan leerlingen en ouders bedankt voor het helpen!

03-04-2019

Leerzame stagedag bij Gouden Partner Centric

Onze oud-leerling Dimitri studeert nu voor applicatie- en mediaontwikkelaar aan het grafisch lyceum in Rotterdam. Via ons liep hij vorige week een dagje stage bij onze Gouden Partner Centric. Dimitri berichtte enthousiast over de leerzame dag die Centric hem bezorgde: “Na een warme choco was ik bij een scrum-sessie met collega’s in Roemeni√ę via een soort van skype. Daarna leerde hbo-stagair Frank me meer over de codetalen html, css, javascript en c#. En zo ging de dag heel snel voorbij! Door deze snuffelstage heb ik een beter beeld gekregen van werken in de ict sector!” Dank Carolien van der Werf, Yvonne Vossen en de andere mensen van Centric voor deze kans!