Slider

Nieuws

20-04-2021

De Goudse Weekendschool organiseert doorstart na lockdown met buitenlessen!

Ondanks beperkende maatregelen genieten de leerlingen van de Goudse Weekendschool  nog altijd van interessante lessen. Omdat wij en onze leerlingen elkaar graag willen blijven zien en interessante/waardevolle lessen willen geven/volgen, hebben we besloten om dit te doen in de vorm van buitenlessen.

Zo hebben we al een bezoek gebracht aan natuurspeeltuin Eldorado waar leerlingen de speeltuin eerst zelf gingen ontdekken, waarna ze een gastles kregen van de ontwerpers ervan.  Zo is deze speeltuin bijvoorbeeld ook geschikt voor kinderen met een beperking . Vervolgens mochten ze hun eigen natuurspeeltuin  ontwerpen. Niet alleen leuk, ook erg leerzaam.

Ook zijn we op pad gegaan langs de Goudse monumenten in de binnenstad met een les geocaching. We leerden over coördinaten, kaartlezen, rekenen, speuren, monumenten en vooral op een nieuwe manier te kijken naar je omgeving. Een hele mooie manier om de rijke historie van Gouda te leren kennen tijdens onze les. Onder leiding van ervaren geocacher Mirjam.

Dit soort lessen passen goed in ons vernieuwde curriculum waar de  lesblokken ‘Ondernemen’ en ‘Natuurwijsheid’ onderdeel van zijn.

Als je interesse hebt om als begeleider op onze lesdagen te helpen, wees welkom!

Stuur dan een mail naar kuipers@goudseweekendschool.nl Of bel met Linde: 06 18 8366 37

Op de Goudse Weekendschool houden we het veilig, leuk en leerzaam voor iedereen!

– We houden ons bij al onze activiteiten aan de richtlijnen van het RIVM. –

01-09-2020

Volg deze maand een proefles!

Ben je nieuwsgierig naar de Goudse Weekendschool en zit je in groep 7 of 8? Meld je dan snel aan voor een proefles op zondag 20 september en zondag 27 september.

Op de Goudse Weekendschool ontdek je de wereld. Dat is goed voor jouw algemene ontwikkeling, taalvaardigheid en zelfvertrouwen. Ook leer je beter samenwerken, communiceren en presenteren. Meedoen aan de Goudse Weekendschool is goed voor je toekomst!

Ruim 60 leerlingen uit groep 7 en 8 uit alle wijken van Gouda volgen op zondag lesdagen. Niet over rekenen en taal maar over Gezondheidszorg of bijvoorbeeld Orde & Veiligheid. Je krijgt les van gastdocenten: een timmerman, advocaat of bijvoorbeeld de burgemeester. Er zijn 25 lesdagen per jaar.

De lessen van de Goudse Weekendschool zijn gratis omdat enthousiaste bedrijven uit de Goudse regio en de gemeente Gouda de kosten betalen.

Meer informatie over de Goudse Weekendschool: kijk verder op deze site of bel/app naar 06 42 3377 86.

– We houden ons bij al onze activiteiten aan de richtlijnen van het RIVM. –

05-06-2020

Weer lesdagen bij de Goudse Weekendschool!

Later deze maand gaan onze deuren weer open voor onze leerlingen voor twee boeiende en leuke ‘echte’ lesdagen. We kijken er naar uit om onze leerlingen na al die weken eindelijk weer te ontmoeten!

Op zondag 7 en 14 juni werken we nog digitaal met onze klassen. De eerste ‘echte’ lesdag (21 juni) staat er een actieve buitendag op het programma. De tweede lesdag (28 juni) steken de leerlingen hun handen uit de mouwen bij Praxis in Gouda tijdens een lesdag die past bij het thema ‘Ontdek de Bouw’ (2e jaarsleerlingen) of ‘Natuurwijsheid’ (1e jaarsleerlingen).

De laatste twee zondagen van dit schooljaar reserveren we voor gesprekken met leerlingen en ouders. We kijken terug op het afgelopen jaar en vooruit naar het nieuwe schooljaar. Ook ontvangt de leerling die dag een certificaat met daarop zijn/haar talenten of kwaliteiten. Een mooi einde van een bijzonder schooljaar!

– We houden ons bij al onze activiteiten aan de richtlijnen van het RIVM. –

24-03-2020

Goudse Weekendschool start met ‘Weekendschool bij je thuis’

Nu onze gewone lesdagen niet door kunnen gaan, zijn we gestart met ‘Weekendschool bij je thuis’. We sturen de leerlingen op zondag via een appje een opdracht, filmpje en/of wat informatie. Zo geven we onze leerlingen aandacht, nieuwe energie en een momentje van genieten of ontdekken. Ook bieden we de leerlingen en hun ouders een luisterend oor.

Afgelopen zondag vroegen we de leerlingen onder meer “Waar word je gelukkig van nu je zoveel thuis bent?” We ontvingen filmpjes, een tekening, een fotoreportage, een gedichtje enz. We sturen ook opdrachtjes die te maken hebben met de thema’s van onze lesblokken die op dit moment gegeven zouden worden. Zo starten de eerstejaars leerlingen aanstaande zondag met het samen maken van een kookboek. Zij zouden op dit moment lesdagen volgen rond het thema ‘Gastvrijheid’.

De komende weken gaan we door met ‘Weekendschool bij je thuis’, want juist in deze moeilijke periode is het zo belangrijk om contact te onderhouden!

– in verband met de privacy delen we de berichtjes en foto’s van onze leerlingen hier niet –

14-03-2020

Goudse Weekendschool sluit tijdelijk haar deuren

We hebben helaas moeten besluiten onze deuren de komende weken te sluiten voor onze leerlingen. De eerstvolgende lesdag is op zondag 19 april 2020.

We vinden het vreselijk jammer voor al onze leerlingen die uitkijken naar de lesdagen. Wij als leerkrachten en vrijwilligers betreuren het dat we de leerlingen nu een tijd niet zullen zien. We wensen al onze gastdocenten die door het Coronavirus in zwaar weer verkeren, heel veel sterkte toe en hopen snel onze samenwerking voort te kunnen zetten.

Natuurlijk werken we de komende weken gewoon verder en zijn we bereikbaar.
We hopen snel iedereen in goede gezondheid weer te zien!

– Team Goudse Weekendschool
06 42 3377 86 / info@goudseweekendschool.nl

09-02-2020

‘Het sterkste wapen van de politie is… hun mond!’

Twee van onze klassen bezochten vandaag het politiebureau. Lily, Hassan en Fuat, drie wijkagenten, zorgden voor een warm welkom en een interessant programma. Natuurlijk kregen de leerlingen ook een rondleiding door het bureau. De leerlingen bezochten onder meer de garage met alle politievoertuigen en… het cellencomplex! ‘Ik heb geleerd dat de politie vaak mensen helpt en dat hun mond hun sterkste wapen is’ aldus één van onze leerlingen aan het einde van de dag. Dank Politie Gouda en graag tot volgend jaar!

01-11-2019

Puzzelen voor de Weekendschool

Op woensdag 27 november 2019 om 19:00 uur organiseert Lions Club Gouda Bloemendaal voor de eerste keer het Gouds Kampioenschap Legpuzzelen. De opbrengst van dit evenement is voor… de Goudse Weekendschool! Daar zijn we natuurlijk heel blij mee.

Geef je – net als wij – snel op en formeer daarna een team van 4 vrienden, collega’s, buren, vage kennissen en/of familieleden. En is jouw team als eerste klaar met de Goudse legpuzzel van 1000 stukjes? Dan ben je Gouds Kampioen Legpuzzelen 2019!

Deelnemen kost per team €40,-
Meer informatie over het toernooi: www.goudslegpuzzelen.nl
Inschrijven bij de GoudaShop: www.thegoudashop.nl

Taart!

Op zondag 22 september startten we met het 10e schooljaar van de Goudse Weekendschool!

Wat een mijlpaal! Samen met de leerlingen aten we er een taartje op.

Op de foto snijden een aantal leerlingen die die dag een proefles bezochten de taart aan.

Een fotograaf van de Goudse Post was daarbij aanwezig. Deze foto komt in de krant van 25 september.

02-10-2019

Nieuw contract Rabobank!

De Goudse Weekendschool vierde vandaag met veel betrokkenen dat in september haar 10e schooljaar is gestart. Rabobank Hollandse IJssel trad op als gastheer en maakte tijdens de bijeenkomst bekend haar partnerschap weer een jaar te verlengen. Erik van den Broek, directeur Bedrijven Rabobank Hollandse IJssel, zei het fantastisch te vinden dat Rabobank samen met het Goudse bedrijfsleven jongeren dat extra zetje kan geven. “Daar willen we graag bij betrokken blijven!.”

09-09-2019

Nieuwe collega

Met plezier stellen we aan u voor onze nieuwe collega Esther van Pomeren! Esther is 1 september van start gegaan als coördinator/leerkracht. Een vliegende start kun je wel zeggen, want ondertussen heeft ze al veel basisscholen bezocht om leerlingen te attenderen op onze proeflessen en zet ze haar tanden in de lessen die ze gaat geven aan onze leerlingen van het tweede jaar.

Esther groeide op in Gouda, ging naar de Vrije School en studeerde vervolgens antropologie en theologie in Utrecht (specialisatie religieuze diversiteit en Islam). Na haar studie werkte ze ondermeer als projectleider onderwijs en ontwikkelde ze de methode ‘dialoog als burgerschaps-instrument’ voor docenten en een toolbox leerlingenparticipatie. Esther woonde vervolgens enkele jaren in Marokko (Marrakech) waar ze als docent aan de slag ging op een internationale school.

Ze beschrijft zichzelf als een bruggenbouwer en verbinder die actief strijdt tegen discriminatie en ongelijkheid. Haar droom is gelijke kansen voor ieder kind. Laat dat nu net de missie zijn van de Goudse Weekendschool! 🙂

Welkom Esther!

14-07-2019

Op zondag 14 juli beleefde Michelle den Edel haar laatste lesdag als coördinator/leerkracht van de Goudse Weekendschool. Michelle is vanaf de start in 2010 betrokken geweest bij de Goudse Weekendschool en bouwde zo mee aan het bouwwerk dat er nu staat. Iets om trots op te zijn!

Michelle heeft in al die jaren heel wat leerlingen begeleid. Met hart en ziel leerde ze de kinderen dat je veel kunt bereiken, als je maar een duidelijk doel hebt en je daarvoor in wilt zetten.

Na afloop van de laatste lesdag voor Michelle organiseerden we een Zoete Inval. Het werd een gezellig samenzijn met vrijwilligers, collega’s, oud-collega’s, oud-leerlingen, bestuursleden enz enz. Michelle werd uitgebreid in het zonnetje gezet door haar collega’s Nynke van den Brink en Linde Kuipers. Namens het bestuur sprak Cristel Wieman warme woorden. Een lijvig NegenjaarVerslag met bijdragen van vele betrokkenen en foto’s van de afgelopen jaren was een van de cadeaus en een mooi aandenken aan 9 jaar Goudse Weekendschool.

Het ga je goed Michelle!

Afscheid coördinator/
leerkracht
Michelle den Edel

11-04-2019

Leerlingen openen restaurant voor één dag

Afgelopen zondag openden de leerlingen van de Goudse Weekendschool een echt restaurant!! Als afsluiting van het blok Horeca, bedachten en bereidden onze eerstejaars een 3-gangen menu, dekten ze de tafels “zoals het hoort”, maakten ze menukaarten, namen ze bestellingen op en serveerden ze ze keurig uit voor de gasten. Ze lieten in alles zien dat ze veel geleerd hebben over Gastvrijheid tijdens de lesdagen Horeca. Super gedaan leerlingen en ouders bedankt voor het helpen!

03-04-2019

Leerzame stagedag bij Gouden Partner Centric

Onze oud-leerling Dimitri studeert nu voor applicatie- en mediaontwikkelaar aan het grafisch lyceum in Rotterdam. Via ons liep hij vorige week een dagje stage bij onze Gouden Partner Centric. Dimitri berichtte enthousiast over de leerzame dag die Centric hem bezorgde: “Na een warme choco was ik bij een scrum-sessie met collega’s in Roemenië via een soort van skype. Daarna leerde hbo-stagair Frank me meer over de codetalen html, css, javascript en c#. En zo ging de dag heel snel voorbij! Door deze snuffelstage heb ik een beter beeld gekregen van werken in de ict sector!” Dank Carolien van der Werf, Yvonne Vossen en de andere mensen van Centric voor deze kans!